Joulu... tuo vuoden turhin ja kaupallisin juhla lähestyy jälleen. Joka vuosi jouluhömpötys alkaa vain aikaisemmin ja aikaisemmin. Kas kun ei aleta mainostaa joulua jo juhannuksena tätä nykyä. Ensimmäisen jouluun liittyvän mainoksen taisin nähdä jo lokakuun alussa!

Ostoskeskuksissa raikaa ne iänikuiset joulurallatukset ja kauppojen hyllyt pursuavat tavaraa, jota kukaan ei oikeasti tarvitse. Ihmiset menevät ihan sekaisin, heitä on joka puolella ja he ryysäilevät ja tönivät. Kaikki on olevinaan jotain joulupukin virallisia tuotteita ja joka kadun kulmassa tönöttää joku joulupukki kailottamassa joulusta! Ällöttävää! Niin kaupallista että oksettaa! Ja ihmiset todella menevät tähän lankaan! Eihän joulua oikeasti juhli muut kuin kauppiaat! Kaikille pitäisi ostaa joululahjoja ja lähettää joulukortteja. Turhaa krääsää ostetaan ja paketoidaan, eikä lainkaan ajatella millaista tuhlausta tuo kaikki on!

Koko joulun alkuperäinen idea on unohtunut. Joulussa pitäisi olla kyse rauhasta ja yhdessäolosta. Se ryysis kaikissa kaupoissa ja kaikki se hömpötys on kaukana rauhasta! Minä vietän jouluni syömällä hyvin ja lepäämällä. En osta lahjoja, enkä halua saada lahjoja. En lähetä ainuttakaan korttia, enkä halua niitä myöskään itse saada. Tämän kun vielä lähipiirille saisi taottua nuppiin niin hyvä, mutta vaikka kuinka joka vuosi muistutan etten halua osallistua millään tavalla tuohon kaupalliseen juhlaan, ei tunnu menevän perille. Silti joka vuosi niitä hiton kortteja tippuu postiluukusta ja joku ostaa lahjoja! Koko joulu pitäisi lailla kieltää. Ja jotkut ihmiset oikeasti jopa pitävät tästä kauppiaiden juhlasta! Uskomatonta...