Alku viikosta meille tuli pari kaveria vähän kauempaa yökylään. Nämä kaverit kävivät illalla katsomassa Rushin keikkaa ja tulivat sitten takaisin meille. Siinä oli melkoista tohinaa jo heti alkuunsa, Rudi ja Dora olivat innoissaan, kuten aina jos vieraita tulee (takuuvarmat rapsutukset). Maisa meni piiloon, sillä Maisa pelkää vieraita ihmisiä, mutta aina jonkin ajan kuluttua uteliaisuus voittaa ja Maisa tulee varovasti tekemään tuttavuutta.

Kaverit ehtivät olla meillä muutaman tunnin ennen kuin heidän piti lähteä keikalle. Syötiin ja vaihdeltiin kuulumisia, kissat pyörivät hanakasti jaloissa ja halusivat kaiken huomion. Maisakin oli illalla ihan poikki, kun sen kaikki energia meni söpöilyyn! Kun kaverit tulivat takaisin, Maisa katsoi minua ja jos se olisi osannut puhua, se olisi varmasti sanonut "taasko noi tuli?! meinaako ne jäädä tänne asumaankin?".

Ehdittiin siinä vielä syödä iltapalaa ja jutella mukavia ennen nukkumaan menoa. Kävin vielä mieheni kanssa tupakalla ja kissoilla on aina tapana tulla mukaan parvekkeelle, tällä kertaa Dora ja Maisa tulivat mukaan ja Rudi jäi vahtimaan vieraita. Melko pian sen jälkeen mentiinkin nukkumaan.

Aamulla toinen kavereista kertoi, että Dora olikin jäänyt parvekkeelle yöksi! Hän oli herännyt siihen, kun Maisa oli huutanut kauheasti katsoessaan ikkunasta ulos. Kaveri oli sitten noussut ylös ja mennyt katsomaan, mitä Maisa huutaa ja näki samalla Doran istumassa parvekkeen oven luona. Itselleni tuli aivan mielettömän syyllinen olo, kun olin vahingossa jättänyt Doran ulos! Vaikka ei sillä mitään hätää siellä ollut. Mielestäni kyllä tarkistin ennen sisälle menoa ettei kukaan jäänyt ulos, mutta ulkona oli pimeää ja Dora oli varmaankin mönkinyt puisen kukkalaatikon alle piiloon.

On meillä ennenkin kissoja jäänyt vahingossa parvekkeelle, muttei sentään ihan koko yöksi. Pisimmillään joku on jäänyt sinne ihmettelemään ehkä tunniksi kunnes ollaan huomattu että joku puuttuu. Kolmen kissan perään katsominen on yllättävän haastavaa! Onneksi ei sentään ollut kylmä yö, joten Dora ei vilustunut ja kyllä terve kissa pärjää ulkona viileämmilläkin säillä, olihan siellä sentään suojaakin. Dora oli vain vähän väsynyt sisälle päästyään ja paineli sänkyyn nukkumaan. Silti tuli tosi syyllinen olo.

No mutta loppu hyvin, kaikki hyvin! Jatkossa pitää olla paljon tarkempi ja suorittaa vaikka nimenhuuto aina ennen nukkumaan menoa.

1033721.jpg

Yöjalkailija!