Vaikka inhoan joulua, enkä liiemmin kyseistä juhlaa vietäkään niin kävin silti hieman jouluostoksilla. Ostelin jotain pientä ihan lähimmille perheenjäsenille sekä miehelleni. Vielä on karkit hankkimatta, mutta huomenna ehtii vielä. Yllättävän vähällä stressillä on tästä selvitty. Miehen lahja tuotti tosin päänvaivaa, kun en millään meinannut keksiä mitään ja hänellä ei ollut oikein mitään toiveitakaan. No, löytyihän se lahja sitten viimein, toivottavasti on sitten mieleinen. En kerro, mikä se on kun ukon tuntien, hän kumminkin käy tätä lukemassa!

Tänä iltana ajattelin aloittaa tekemään pieniä kortteja, jotka sitten laitan lahjojen mukaan. Huomenna pitää käydä kunnolla ruokaostoksilla, niin ei sitten näännytä pyhinä kun mitkään paikat ei ole auki. Joka vuosi haluaisin sanoutua irti koko joulusta, mutta aina sorrun kuitenkin tekemään jotain! Ruoka ja lepo ovat ne, joita vastaan minulla ei ole mitään, mutta se kaupallisuus! Kaikki se stressi ja hössötys! Kaikki paikat ovat täynnä nyrpeitä ihmisiä ja voi sitä tuhlaamista! Joulusta on tullut niin materialistinen juhla, että oikein hävettää.

Viettäköön jokainen joulunsa tavallaan, mutta toivoisin silti, että ihmiset vähän miettisivät mikä tässä elämässä oikeasti merkitsee. Jos niitä lahjoja on pakko ostaa, niin ostaisivat vain lähimmilleen ja jotain sellaista jota oikeasti tarvitsee, eikä mitään turhaa joka hetken päästä heitetään pois tai jolla ei oikeasti mitään tee tms. Eikö tärkeintä ole yhdessäolo ja kunnon lepo? Minulle on, mutta liian monille materia ja tuhlaaminen tuntuu olevan tärkeämpää.

Rauhallista joulua! (onneksi se on pian taas ohi)